Branșament electric pentru organizare de șantier

Bransamentul electric pentru organizarea de santier este un tip de bransament electric temporar si asa cum ii spune si numele se realizeaza pentru alimentarea cu energie electrica in vederea construirii imobilului conform cu autorizatia de construire emisa de autoritatea locala (Primarie).

Acest tip de bransament a devenit din ce in ce mai uzual datorita faptului ca racordarea definitiva a locului de consum dureaza destul de mult in tara noastra (cca 160 de zile conform ultimelor statistici fata de media europeana de 21 de zile). Datorita gradului ridicat de birocratizare in ceea ce priveste obtinerea tuturor acordurilor si a autorizatiei de construire bransament electric tot mai multi viitori abonati prefera sa depuna documentatia in paralel si pentru bransamentul electric pentru organizare de santier si pentru bransamentul electric definitiv.

De precizat ca la bransamentul electric pentru organizarea de santier contractul de furnizare energie electrica are durata limitata ce nu poate depasi valabilitatea autorizatiei de construire obiectiv (12,24 sau 36 de luni in functie de durata AC).

La expirarea perioadei de valabilitate autorizatie de construire obiectiv contractul de furnizare va fi reziliat de catre furnizor,se va ridica contorul electric de catre Operatorul de Retea iar instalatia de racordare temporara se va dezafecta prin grija si cheltuiala utilizatorului de catre o firma atestata ANRE.

Cazul ideal ar fi ca in perioada valabilitatii contractului de furnizare temporar (conform aviz tehnic de racordare organizare de santier) sa se finalizeze si bransamentul electric in solutie definitiva.

Bransamentul electric pentru organizarea de santier este un bransament electric ieftin dar pentru o perioada limitata de timp.

Ca si acte necesare  pentru obtinere aviz tehnic de racordare organizare de santier enumeram:

-copie buletin

-copie act de proprietate teren

-copie certificat de urbanism

-copie schite cadastrale vizate spre neschimbare (anexate la CU)

-copie aviz de amplasament Enel

-copie autorizatie de construire obiectiv

-copie anunt/ordin incepere lucrari

Avizul de racordare pentru organizare de santier se emite in maxim 30 de zile de catre Operatorul de Retea (OR)

Operatorul de Masura (OM) monteaza contorul electric la locul de consum temporar in maxim 10 zile de la executia si receptionarea lucrarii de bransament electric temporar (organizare de santier)

Cam asta ar fi in mare procedura de racordare temporara a obiectivelor –bransament electric pentru organizare de santier

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.