4 sfaturi care te vor ajuta să-ți protejezi prizele din exteriorul casei
Ce au în comun luminile de Crăciun și uneltele electrice din curtea casei tale? Iti spunem noi – prizele exterioare. Acestea sunt, intr-adevar, o sursa necesara de putere in anumite cazuri si, desi cele mai multe receptoare includ capace rezistente la temperaturi ridicate/scazute sau umezeala, noi iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa le prelungesti durata de viata si sa le protejezi corespunzator.
Selectează corect tipul de priză
Atunci cand vrei sa achizitionezi o priza pentru exteriorul casei tale, asigura-te ca aceasta are impamantare, rezista la intemperii si este fabricata dintr-un material rezistent la foc.
Asigură-te că priza a fost instalată corect
La momentul instalarii, asigura-te ca ai utilizat corect bratele de montare ale prizei. Altfel, umezeala s-ar putea infiltra, iar acest lucru ar putea provoca intreruperi bruste de curent sau chiar topirea prizei. Pentru protectia impotriva socurilor sau, mai mult de atat, protectia aparatelor electronice, nu uita sa verifici daca receptorul va fi montat pe o suprafata adecvata. Pentru acest lucru, in cazul in care nu detii cunostinte in acest domeniu, te sfatuim sa apelezi la ajutorul unui electrician calificat.
Adaugă un capac rezistent la intemperii
Micile clapete care acopera prizele exterioare sunt suficiente doar atunci cand acestea nu sunt utilizate. Din fericire, adaugarea unui capac rezistent la intemperii, montat in mod corespunzator, iti va permite sa utilizezi prizele chiar si in ploaie. De cele mai multe ori, aceste capace sunt transparente sau gri si pot avea diferite configuratii – pentru o utilizare eficienta, iti recomandam sa tii cont de configuratiile prizei si dimensiunile acesteia atunci cand alegi capacul.
Verifica prizele deja instalate
Ai achizitionat recent o casa care dispune deja de prize exterioare? Verifica daca acestea sunt cele potrivite si daca au fost instalate corect.